De ruimte rondom stilte en duisternis

De jaarlijkse ledententoonstelling van De Vishal vindt plaats van 15 oktober –
6 november
Zeventig kunstenaars exploreren de ruimte rondom stilte en duisternis. Een ruimte die zij keer op keer moeten veroveren:

L’espace est un doute: il me faut sans cesse le marquer, le designer; il n’est jamais à moi, il ne m’est jamais donné; il faut que j’en fasse la conquête.
Georges Perec, Espèces d’espaces, Paris (Galilée) 1974 / 2000, p. 179.

Met deze expositie sluiten wij losjes aan bij het thema ‘stilte’ van de Haarlemse Kunstlijn, die in het laatste weekend van deze expo van start gaat.

De opening vindt plaats op vrijdag 14 oktober om 20.30 uur (inloop 20.00 uur) met een voordracht van schrijver, theatermaker, maan-Correspondent, stadsastronaut, Nacht-Wacht en stadsdichter van Amsterdam, Marjolijn van Heemstra - over de waarden van de nacht.

Van 21.00 tot 21.30 doorbreken we de stilte finaal met een muzikaal intermezzo door Vishalleden.

Van 22.00 – 22.20 is er een performance van dichter, kunstenaar, uitgever van De Zingende Zaag en initiator van het thema van de Kunstlijn, George Moormann. Hij draagt voor uit zijn nieuwe cyclus Nooit meer stil, een ontmoeting met de god van de stilte, Harpocrates.

Deze feestelijke samenkomst onder het glazen dak van de Vishal, met ruim zicht op de sterren en de maan,duurt tot 23.00 uur.

curator Renée Borgonjen